“Ik heb de therapie als zeer positief ervaren; (onder)steunend in het onderzoek naar mijn eigen stevigheid en basiskracht. Het heeft me stevigheid opgeleverd en (zelf)vertrouwen in het eigen "Zijn", en dat dat, dat ik, er mag zijn!
Woorden geven aan mijn eigen proces en dat proces, de ervaringen, meteen kunnen toepassen in het dagelijks leven. (Peter, 52 jr) ”

“Het heeft mij opgeleverd dat ik accepteer dat ik me soms slecht kan voelen en dat dat niet het einde van de wereld is. De metafoor dat ik een kwalletje was die de hele tijd boven de golven uit naar adem probeerde te happen, maar dat een kwalletje ook onder water kan ademen, vond ik grappig, maar vooral raak en een eye-opener. Daar denk ik dan ook nog vaak aan terug. Door te erkennen dat mijn gevoel er is en er niet tegen te vechten, voel ik me beter. Ik ben ook beter voor mezelf op leren komen. Daarnaast was het fijn iemand te hebben die oordeelloos naar je luistert. ”

“Ik heb haptonomie ervaren als een fijne manier om meer in contact te komen met mijn fysieke kant en meer bekend te worden en rekening te houden met mijn gevoel.”

“Het heeft het me meer rust gegeven en ook dat ik me meer op mijn gemak voel bij mensen.”

“Ik heb door de sessies een completer beeld van mijzelf ontwikkeld. Daarnaast heeft het mij tools opgeleverd waarmee ik mijzelf en mijn gevoel beter kan begrijpen.”

“Ik heb ervaren welke beslissingen ik neem gebaseerd op aannamen en dit op gevoelsniveau ervaren. Daarnaast ook wat mijn belangrijke waarden zijn, waar ik het gevoeligst ben, zodat ik hier meer bewust van kan zijn.”

“Ik heb geleerd dat ik ook van mezelf en mijn gevoel kan uitgaan. Dat er dan ook voor de buitenwereld niets gebeurd, maar ik een stuk meer ontspannen in het leven kan staan.”

“Haptotherapie heeft me geholpen met het dichter bij mijn gevoel komen, er naar durven te luisteren en erop durven vertrouwen.”

“Ik heb haptotherapie als verhelderend en bevestigend ervaren.
Het gaf me steun en nog beter inzicht in hoe ik ben en functioneer in privé - en werk omgeving. Ik kan nu sneller aan de bel trekken en inschatten of ik te ver ga in mijn betrokkenheid met de mensen om mij heen.”

“Haptotherapie helpt me meer in contact te komen met m'n lichaam en te voelen wat het doet.”

“Ik heb geleerd om mezelf te accepteren zoals ik ben, mijn eigen grenzen te bepalen en te bewaken. Meer naar binnen leven (vertrouwen op mezelf!) ipv naar buiten (wat denkt de ander ervan?)”

“De verschillende sessies hebben mij vooral nieuwe inzichten gegeven en hebben mij geholpen om het 'voelen' weer terug te vinden, in plaats van het laten leiden door het verstand. Door te praten, maar ook door middel van aanrakingsoefeningen. Die inzichten neem ik mee en daar heb ik voor altijd wat aan!”

“Haptotherapie bood me ruimte om te ervaren wat er bij mij speelde.”

“Ik weet nu mijn eigen grenzen en hoe ik ze kan bewaken.”

“Haptotherapie maakt voor mij tastbaar en helder hoe ik me voel en hoe ik omga met mezelf, de ander en mijn omgeving in verschillende situaties.
Haptotherapie biedt me houvast en is voor mij heel ondersteunend in periodes met levensvragen. Voor mij is het een manier om onbewuste patronen tastbaar te maken en daar van te leren.”

“Ik heb begeleiding gezocht in periodes dat ik een vraag had die ik graag met een professional wilde verkennen. Het heeft mij opgeleverd dat ik mezelf beter begrijp, ervaar wat echt is voor mij, makkelijker contact kan maken, mezelf beter kan uiten en makkelijker mijn weg vind.”