De therapeut

Ik ben Ina de Jong.
Ik help mensen lekker in hun vel te zitten door verbindingen te maken.
Je komt dichter bij jezelf en natuurlijk in contact.
Je voelt zelfvertrouwen en zin om mensen te ontmoeten.

Ik ben al ruim tien jaar als haptonomisch begeleider werkzaam in Amsterdam en als docent in Nijmegen verbonden aan het ITH (Instituut voor Toegepaste Haptonomie).

Mijn liefde voor de Argentijnse tango bracht mij in contact met de haptonomie. Twee gebieden die voor mij veel gemeen hebben: samen bewegen en communiceren via de aanraking. De beweging gaat twee kanten op: luisteren naar de ander en jezelf aan de ander laten voelen. Dat leidt tot bijzondere ontmoetingen.

Eerder volgde ik een opleiding aan de Rietveld academie en werkte jaren als grafisch ontwerper in Amsterdam, voor verschillende opdrachtgevers. Steeds meer komen de werelden van dans, beweging, vormgeving en contact met elkaar samen. Als therapeut zie ik mijn vak als een creatief proces of als een dans waarin je elkaar ontmoet. Door in contact met de ander te gaan leer je jezelf beter kennen en kan je jezelf ook weer steeds verder ontwikkelen. Dat houdt voor mij het vak ook steeds weer boeiend. Elke ontmoeting geeft weer nieuwe inspiratie.

Sinds kort heb ik me verbonden met de Liefdesdokter. Zij organiseert ontmoetingen die verrassen en ontwapenen. We creŽren een veilige plek om te verbinden. Het past zo mooi bij mijn missie van de haptonomie. Ook hier gaat het over mensen helpen vrij te worden in contact.

 

Ina de Jong | Haptotherapeut