Corona maatregelen - Haptotherapie Amsterdam
843
page-template-default,page,page-id-843,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Corona en mijn praktijk

 

25 oktober 2021

 

Inmiddels ben ik weer als vanouds aan het werk. Ik ben gevaccineerd en voel me daardoor beschermd. Kapjes dragen is niet meer verplicht. Als mijn cliënt dat wenst kan dat uiteraard wel.

 

Afspraken en aanrakingen zijn (v.a. 9 februari 2021) weer mogelijk. Ik overleg met iedere cliënt hoe onze veiligheid te waarborgen. Wel of geen mondkapje, wel of niet dichtbij. Als je geen afspraak in de praktijk wil of kan maken, (beeld)bellen en wandelsessies blijven ook gewoon een optie.

 

Bij verkoudheid en verkoudheidsklachten, spreek ik met mijn cliënten af dat we de sessie niet door laten gaan. Deze geannuleerde sessie zal ik ook niet in rekening brengen.

 

 

25 februari 2021

 

Ik mag weer aan het werk!

Alle contactberoepen zijn met ingang van 3 maart weer toegestaan.

 • Zowel dienstverlener als klant dragen een mondkapje.
 • Als aanvullende voorwaarde geldt dat personen hebben gereserveerd en dat een gezondheidscheck plaatsvindt.
 • Het is bij contactberoepen verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.
  • Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Als een gast zich niet wil registreren is dat geen reden om toegang te weigeren.
  • Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.
  • Deze verplichting geldt niet voor beroepen waarvoor de registratieplicht het uitoefenen van het beroep, of de veiligheid of welzijn van betrokkenen in de weg zou staan. Bijvoorbeeld voor zorgverleners, handhavers, opsporingsambtenaren.

 

15 januari 2021

De lockdown is verlengd t/m 9 februari 2021. Dat betekent dat mijn praktijk opnieuw gesloten is voor mijn cliënten. 10 februari hoop ik weer mensen te mogen ontvangen. Ik sta open voor online sessies of een sessie in de vorm van een wandeling.

 

17 december 2020

Praktijken voor haptotherapie moeten per direct sluiten.

De overheid heeft op 14-12 jl. nieuwe corona-maatregelen afgekondigd. Dat betekent dat contactberoepen niet meer zijn toegestaan tot 19-01-2021. Er geldt een uitzondering voor (para)medische contactberoepen. Helaas is de overheid van mening dat haptotherapie daar niet onder valt. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een oplossing. Hopelijk komt mijn beroepsvereniging eerdaags met positief nieuws.

Ik zal op mijn site de informatie aanpassen als er wijzigingen zijn op deze maatregelen. Graag maak ik met u alvast een afspraak vanaf 19 januari 2021.

 

8 oktober 2020

Inmiddels is er sprake van de tweede golf. Hoe zal het dit keer gaan? Afgelopen week zijn er weer nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Door het kabinet is dringend geadviseerd en door onze beroepsgroep sterk aanbevolen om mondkapjes te dragen in openbare gelegenheden. Dat betekent dat het verzoek is dat u een kapje draagt op de gang in het gebouw. In mijn praktijkruimte bespreken we samen hoe we omgaan met de regels om goed te kunnen werken én elkaar te beschermen.

 

Sinds mei is het contactberoepen en dus ook de haptotherapeuten toegestaan hun werk uit te voeren. Er gelden voorwaarden, zoals de verplichting om te werken op afspraak en het (voorafgaand aan een afspraak) stellen van een aantal controlevragen over de aanwezigheid van bepaalde klachten.

 

Sinds juni ben ik weer actief in mijn praktijk. Er hebben zich nieuwe cliënten gemeld en ik voel me weer vertrouwd mensen in mijn praktijk te ontvangen.

 

Het werken met ervaringsoefeningen is mogelijk bij mensen die gezond zijn en niet tot een risico groep behoren. In het algemeen geldt dat de 1,5 meter niet meer aangehouden hoeft te worden bij deze groep mensen. We kijken samen wat mogelijk is en ik pas de behandeling daarop aan. Buiten de oefeningen die eventueel meer nabijheid vragen, houden we zoveel mogelijk de norm van 1,5 m afstand aan en blijven we zoveel mogelijk de hygiëne-maatregelen in acht nemen. Vanuit de beroepsorganisatie zijn spelregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid. U wordt geacht deze te lezen en te respecteren. De belangrijkste voor mijn praktijk zijn de volgende:

 

 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan;
 • Indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen wordt u geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht;
 • Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef u instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaalaantal vergoedingen. Ik bied ook wandelcoaching aan;
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen met desinfecterende zeep;
 • Na iedere cliënt maak ik contactpunten zoals de deurklinken en armleuningen van de stoelen schoon;
 • Het toilet zo min mogelijk te gebruiken. Handen goed reinigen na gebruik.

 

Regels waar we ons aan houden voor uw en mijn gezondheid

 

 1. Geef geen handen;
 2. Volg de aanbevelingen van het RIVM op;
 3. Handen wassen na toiletbezoek (indien toegestaan);
 4. Raak zo min mogelijk aan in de praktijkruimte;
 5. Uw spullen (telefoon, sleutels etc.) stopt u weg in uw jaszak of tas;
 6. Kom niet te vroeg op uw afspraak zodat u niet te lang in de wachtruimte zit;
 7. Hou zo veel mogelijk minimaal 1,5 meter afstand tot uw behandelaar en andere mensen;
 8. Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat u meteen wegwerpt in de prullenbak. Heeft u geen papieren zakdoekje, dan niezen of hoesten in uw elleboog;
 9. Na niezen of hoesten handen wassen met zeep of desinfectiegel;
 10. Betaling doen we digitaal;
 11. Vervolgafspraak ontvangt u direct of digitaal.

 

Betaling

De afspraken die niet doorgaan vanwege het coronavirus, breng ik niet in rekening.

 

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.