Haptonomie - Haptotherapie Amsterdam
11
page-template-default,page,page-id-11,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Liefde is elkaar zien.
Voel je je gezien?

Voel je je erkend!
Erkenning haalt het mooiste in je naar boven.
En het mooiste in je, wil de wereld zien!

HAPTONOMIE

 

Je ervaart je leven als zinvol, als je affectieve relaties hebt waarin je je gezien en gehoord voelt. Relaties waarin je ervaart dat het goed is zoals je bent. Soms ben je dat vanzelfsprekende gevoel kwijt. Haptotherapie helpt je de verbinding met jezelf en de ander te herstellen of verstevigen.

 

Een gesprek kan een hoop informatie opleveren, maar vaak zijn het juist ervaringen die je nieuwe inzichten opleveren. Wat voor posities neem je in ten opzichte van anderen? Wat zijn je patronen, valkuilen en overlevingsstrategie√ęn? En wat heb j√≠j nodig om je levenslustig te voelen?

 

In de sessies onderzoeken we wat er nodig is om de wisselwerking met je naaste omgeving (weer) op gang te brengen.

 

Corona

In deze periode met corona is het voor veel mensen een uitdaging om psychisch en mentaal gezond te blijven. Onzekerheid, eenzaamheid, stress, op elkaars lip, thuiswerken en zorg voor de kinderen, we komen het allemaal tegen. We missen fysieke aanraking en vanzelfsprekende nabijheid. Het zijn deze uitdagingen waar we nu tegen aanlopen en waar de haptonomie nu ook betekenis kan hebben.

 

WERKWIJZE

 

Haptonomie laat zien wat je beweegt!

 

Mensen die vastlopen op het werk of in relaties help ik een drempel over. Door bewust te worden van eigen relatiepatronen en wat blokkeert, ontstaat inzicht en nieuw perspectief. Ik ondersteun en zorg voor een veilige omgeving, waar je zonder oordeel kan leren.

 

In de haptonomie gaat het over de relatie. In ontmoeting met een ander spreekt je lijf. Je voelt hoe je reageert als de ander dichtbij je komt. Je ervaart hoe je omgaat met grenzen en met jouw behoeftes. Geef je daar gehoor aan? Wat doe je met deze lijfelijke signalen? Je zult merken dat je snel leert door te werken vanuit de ervaring. De begeleiding is er op gericht je mogelijkheden uit te breiden.