Liefde is elkaar zien - Haptotherapie Amsterdam Haptotherapie Amsterdam | Ina de Jong
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Liefde is elkaar zien

Liefde is elkaar zien

Ik bezoek het socratisch café. Ik vind het fijn vind om met een open mind met onbekenden van gedachten te wisselen. Dit keer is het onderwerp liefde. In een groepje komen we samen tot de onderzoeksvraag: wanneer is liefde vervuld? We delen met elkaar concrete ervaringen op dit vlak. Dan kiezen we de ervaring van één persoon en zoeken van daaruit naar een antwoord op de vraag.

De ervaring die de deelnemer inbrengt is het moment waarop haar liefdespartner hun liefde verbrak. Hij sprak zich uit door haar te vertellen dat zij niet de juiste match voor hem was. Zij ervoer dit als echte liefde. Ze voelde zich gezien! Hoe bijzonder! Ook al betekende dit het einde van hun liefdesrelatie, ze voelde bevrijding: het ware gevoel kwam aan het licht. Dit klopte voor haar! Heeft liefde dan met waarheid te maken?

In de volgende fase van het socratisch gesprek, waarin de deelnemers zich verplaatsen in deze situatie, proberen we bij onszelf de volgende vragen te beantwoorden: Wat voel je? Wat denk je? Wat doe je? Ik voel me opgelucht, ontroerd, vredig en ook een beetje verdrietig, vanwege het einde van de relatie. Ik denk: “ik ben blij dat we er uit zijn, dat we nu zien waar we voor staan.” In mijn gedachten schenk ik een biertje voor mezelf in en voel nog even na.

Mijn conclusie van dit onderzoek: liefde is vervuld als ik in contact met de ander gezien wordt in wie ik ben en als de ander zich ook echt laat zien. Mijn overtuiging is dat je je alleen met de ander kan verbinden vanuit werkelijke verbinding met jezelf. Mijn definitie van liefde formuleer ik vandaag: liefde is elkaar zien.

Socratisch café 24/2/18

1 Reactie
  • Mr WordPress
    Geplaatst op 20:51h, 18 juni Beantwoorden

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Geef een reactie